Een bevrijdingsdroom over een nieuwe wereld geïnspireerd door de Vrede en de Natuur

De Natuur redde Pedro 
en ze kan ons allemaal redden

Begin 2004 werd Pedro een aantal weken op zijn werk gepest. Hij kon nauwelijks slapen van de stress. Hij pijnigde zijn hersenen om een uitweg te vinden. 

Op een vroege ochtend in maart, had hij een droom. Niet zozeer over zichzelf, maar over de wereld en al haar problemen. De droom toonde hem de puinhoop die de Mensheid had gecreëerd. Het was een trieste droom, alsof hij werd gepresenteerd door iemand die erg boos was over wat er was en werd gedaan. De droom hield op en Pedro dacht de hele tijd aan wat hij in de droom had gezien. 

De volgende dag, bij helder daglicht, zat hij buiten te genieten van de zonneschijn van het vroege voorjaar. Hij voelde zich ontspannen en dacht dat hij daar wel voor altijd zou willen zitten. Genietend van de zon en weg van de pesterijen op het werk. 

Plotseling had hij een tweede droom. Deze keer een prachtige droom. Een soort bevrijdingsdroom. De droom stelde hem een wereld voor waarin alle problemen die hij in de eerste droom had gezien, verdwenen waren. Ze waren opgelost door sleutels die we allemaal delen. 

De droom nam hem mee op een reis door de wereld en hij sprak alle talen. En dat deed hij. Hij sprak alle talen die hij spreekt (ongeveer 7 of 8) hardop tijdens de droom. Toen hij terugkwam in de echte wereld, voelde hij zich zo goed en gelukkig. Hij had een oplossing gevonden, niet alleen om weg te komen van de pesterijen, maar ook om de wereld beter en goed te maken. 

Missie: Vrede promoten

Ja, hij ging zijn baan opzeggen en een boek schrijven over wat hij in de droom had gezien. Maar omdat hij zo gelukkig leek te zijn en al die talen had gesproken tijdens de droom, adviseerde een dokter hem naar het ziekenhuis te brengen. 

Daar werd hem gevraagd of hij medicijnen of drugs had gebruikt. Dat had hij niet. Er werd besloten hem een kalmerend middel te geven en dat was het begin van 17 jaar dat hij niet meer was wie hij was voor of vlak na de bijzondere droom van maart 2004. 

De medicijnen brachten hem in een diepe depressie. Hij verloor zijn vermogen om vreemde talen te spreken. Hij wilde niet echt meer leven. 

Om te proberen hem uit de door de medicijnen veroorzaakte depressie te halen (de dokters gaven toe dat het zo was), kreeg hij over een periode van zes maanden nog een tiental andere medicijnen. Hij herstelde een beetje, om daarna weer terug te vallen in een depressie. 

Kracht van de Natuur

Na zes maanden werd bij hem (verkeerdelijk) de diagnose bipolair gesteld en kreeg hij lithium voorgeschreven. Hij herstelde echter niet echt. Pas begin 2006, nadat hij met een detox met natuurlijke kruiden en acupunctuur was begonnen, begon hij zich beter te voelen. Na een paar maanden was hij van alle medicijnen in zijn lichaam en hersenen af, behalve van de lithium. Dat was zogenaamd te gevaarlijk om mee te stoppen. 

Pedro begon weer van het leven te genieten. Hij recupereerde zijn talen. Beelden en ideeën uit de droom kwamen geleidelijk terug en hij begon teksten te schrijven. Om de ideeën te toetsen, begon hij op forums op internet uitgebreid te discussiëren over de meest uiteenlopende thema’s die ook in de droom naar voren waren gekomen. Sommige onderwerpen waren aanvankelijk moeilijk om te bespreken, omdat de meningen daarover zo uiteenlopen als gevolg van de culturele, sociale, politieke, economische, religieuze en andere factoren die ons leven bepalen en sturen. Toch ontdekten ze na een tijdje dat ze veel gemeen hadden.

Met vrienden van vroeger en met nieuwe vrienden die hij op het internet maakte, wisselden ze nog meer informatie uit over dezelfde en andere onderwerpen.

Ze kwamen uit op menselijkheid of het respect voor menselijke waarden, zoals eerlijkheid, rechtvaardigheid, respect voor de Natuur, respect voor mensen, verdraagzaamheid, openheid, solidariteit, gelijkheid, vertrouwen en andere als vereisten voor het opbouwen van een samenleving of wereld die iedereen zijn thuis kan noemen. 

Zij besloten een “campagne voor vrede en gerechtigheid” op te zetten om de menselijke waarden te bevorderen. Er werden berichten gestuurd naar een grote selectie van contacten over de hele wereld.

Ondanks zijn herstel, kwam de gedrevenheid die Pedro had gevoeld om het boek van de Vrede te schrijven, zoals hij het noemde, direct na de droom, niet helemaal terug. Het lithium dat hij moest blijven nemen, onderdrukte het en vlakte in feite zijn emoties behoorlijk af.

Ziek door medicijnen

Pedro slikte dat middel dus zo’n 17 jaar lang, totdat rond oktober 2020 de bijwerkingen van het middel op zijn gezondheid ondraaglijk werden. De ergste bijwerking (en er waren er veel geweest), was nierfalen. Hij moest stoppen met lithium. 

Op advies van verschillende artsen en vrienden bouwde hij over een periode van vier maanden tijd geleidelijk het lithium af. Alles ging goed, tot hij in januari ernstige ontwenningsverschijnselen begon te vertonen. 

Op een dag, eind januari, zat hij in de auto en voelde zich plotseling onwel worden. Hij verloor de controle over zijn auto en botste tegen drie andere auto’s die aan de andere kant van de weg geparkeerd stonden. De materiële schade was enorm (twee van de auto’s en zijn eigen auto waren total loss). Gelukkig zat er niemand in de auto’s. Alleen Pedro raakte gewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en is bijna volledig hersteld.

Nu, in maart 2021, is hij volledig van de lithium af en alle bijwerkingen lijken te zijn verdwenen. Hij heeft de drive teruggevonden om zijn leven volledig te wijden aan de bevordering van vrede en menselijke waarden. Hij heeft ons gevraagd hem te helpen het boek van de Vrede te schrijven en de Vrede te bevorderen waar we maar kunnen.

Help de droom waar te maken

We zijn er zeker van dat u het ook zult willen lezen en zult willen helpen om zijn/onze droom waar te maken.

Want, alles wel beschouwd, delen we allemaal dezelfde droom. Niet de Amerikaanse droom, maar de droom van een wereld van Vrede. Een wereld die Pedro en wij Danellandia noemen.

 Alvast bedankt voor om het even welke bijdragen (groot of klein)!


Ambassadeurs van de Natuur en de Vrede
Shepherds of Peace | “Shepps” in WiSOP)
www.naturapax.net

RAMITOS – HOOFDDOELSTELLINGEN

 • mensen met elkaar verbinden
 • een onmiddellijk wereldwijd staakt-het-vuren afkondigen
 • deze rommelige wereld opruimen
 • bouwen aan een duurzame en gezonde toekomst
 • een toekomst voor ons allemaal, niet slechts voor enkelen.

RAMITOS CLEAN-UP

 • over alle grenzen en alle soorten muren
 • hen te helpen het “hart van alle dingen” te ontdekken
 • hen de essentie van alles te laten respecteren: de Natuur of Pachamama
 • hen te leren communiceren van hart tot hart
 • hen WiSOP leren, zodat ze anderen en de Natuur en alles wat ze is en biedt, respecteren
 • hun de kennis te geven om de juiste leiders te kiezen
 • leiders die spreken van hart tot hart, niet van geld tot geld of bitcoin tot bitcoin
 • leiders die de “kern van alle dingen” begrijpen.

RAMITOS

 • authentiek en echt democratisch volksproject
 • gebaseerd op WiSOP en menselijke waarden
 • rechtstreeks vanuit het HART of de KERN
 • WiSOP sprekend – de enige echt universele taal
 • WiSOP of onze echte moedertaal
 • en nog veel meer!

RAMITOS WERELDWIJDE WAPENSTILSTAND

 • een staakt-het-vuren in alle oorlogen opleggen
 • over alle grenzen en alle soorten muren
 • de verschillende betrokken partijen helpen de “kern van alle dingen” te ontdekken – de kern die boven al het andere staat
 • hen doen inzien dat oorlog en andere vormen van geweld volstrekt onverenigbaar zijn met a2A (WiSOP-taal)
 • hen en anderen leren communiceren in WiSOP of van hart tot hart
 • hen en anderen leren dat eerbiediging van de ware waarden essentieel is om geweld te bestrijden
 • hen en anderen leren dat verkeerde waarden en houdingen de hoofdoorzaken van oorlogen zijn
 • hen de kunst van de dialoog leren via WiSOP
 • de mensen de kennis geven om de juiste leiders te kiezen
 • leiders die van hart tot hart praten, niet van geld tot geld of bitcoin tot bitcoin
 • leiders die de “kern van alle dingen” begrijpen.

JE KUNT VEEL HELPEN

 • door dit materiaal te delen met echte vrienden (die je goed kent)
 • door het bij voorkeur te delen op RAMITOS – een netwerk van vrienden zonder reclame of tracking en tracing om commerciële redenen
 • door de onderwerpen op deze site met vrienden te bespreken
 • je leiders te overtuigen om te helpen opruimen
 • bouw je eigen huisje of website waar je laat zien waar je woont en wat je zou willen doen om te helpen opruimen, je interesses, je hobby
 • we zijn van plan een veilig netwerk op te zetten met apps die je kunt vertrouwen (omdat er nu te veel “octopussen” zijn).
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook

RAMITOS

Ramitos is het meervoud van het Spaanse woord voor tak of twijg.

We zijn allemaal takken of twijgen van dezelfde boom.

Hoe sterker de boom, hoe sterker de takken. Hoe sterker de takken, hoe sterker de boom.

De takken worden aangetast door hebzucht en daardoor wordt het voortbestaan van de hele boom bedreigd!

Het symboliseert onze planeet Aarde.

Catharsis of gevoel van vrijheid

Het leren van WiSOP of de taal waarmee je van hart tot hart kunt communiceren, zal je weer sterk maken als een tak van de grote boom en zo ook de boom.

Een sterke boom met sterke en gezonde takken, ontdaan van de takken die zichzelf niet reinigden of niet werden gereinigd.

Over WiSOP gesproken, we gaan de rotzooi opruimen en alles wat het leven voor de meesten moeilijk en voor de weinigen gemakkelijk heeft gemaakt op de planeet Aarde.

Doe mee!

Planeet Aarde had als een paradijs kunnen zijn. Deze campagne kan het nog steeds waarmaken, maar we hebben uw hulp en uw WiSOP-taalkennis nodig.

Dus doe mee en word een amigo of amiga van de Vrede!

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de Aarde weer gaat stralen als de helderste ster in het heelal.

Samen met de sterren of diamanten of menselijke mensen die op Aarde leven.

Vertalingen

Heb je een vertaling nodig? We gebruiken deepl.com en de hulp van vertalers die de WiSOP begrijpen en spreken.

Wij zijn altijd op zoek naar vertalers voor deze talen. Vertalers die lid zijn van het RAMITOS-netwerk.

Vals en niet vals

Twijfel je eraan of een nieuwsbericht nep, echt of waar is?

Wij vertrouwen de Guardian en zijn collega’s om hun onafhankelijke en onderzoekende stijl van journalistiek.

Raadpleeg bij twijfel de versies op onze websites.

Contact met ons opnemen

Je kunt contact met ons opnemen via de WiSOP of de taal die van hart tot hart wordt gesproken. Dit is de taal die je bij je geboorte hebt meegekregen en dus de taal van je Moeder. Het is je echte moedertaal.

WiSOP is ook de taal van je echte vrienden. Of de nieuwe die je zult vinden met behulp van de RAMITOS toolbox en apps (in ontwikkeling).

Stel gewoon je hart voor hen open en je zult het communicatiemiddel voelen dat nieuwe mogelijkheden zal openen en je bewust zal maken van de zin van het leven.

Hoe beter je bent in WiSOP, hoe sterker je tak zal zijn. Een sterke tak maakt een sterk geheel en deze vormen een sterke boom – de Levensboom.

Amigos

Wij zullen je training geven om je te helpen WiSOP onder de knie te krijgen, zodat je sterk kunt worden en nieuwe vrienden kunt maken. Deel uw verhalen, ideeën en interesses op een veilig internet.
Als je nog contact met ons wilt opnemen: petrus@ramitos.net. Je berichten worden gelezen, maar het is mogelijk dat wij je niet rechtstreeks kunnen antwoorden.

© DNA – RAMITOS 2021 | DCL h2H | Amigos

RAMITOS - DCL